Tietoa meistä

Abomics Oy on suomalainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa työkaluja lääkärien päätöksenteon tueksi. Edistämme lääketieteellisen tutkimustiedon soveltamista potilastyöhön turvallisen ja tehokkaan lääkehoidon mahdollistamiseksi.

Abomics

Abomics on perustettu vuonna 2013, ja toimipiste sijaitsee Turussa. Yrityksen palveluksessa on asiantuntijoita mm. lääketieteen, genetiikan, farmasian, lääketieteellisen biokemian, lääketieteellisen tietotekniikan sekä ohjelmistokehityksen aloilta. Abomics kehittää ja ylläpitää ohjelmistoja, joiden avulla tuotetaan Abomics PGx -lausuntopalvelu sekä Abomics GeneRx -tietokantapalvelu. Asiantuntijaohjelmistojen lisäksi Abomics kehittää ja ylläpitää myös matkapuhelinsovelluksia kuluttajien käyttöön. Kotimaisen lääketieteellisen asiantuntemuksen ja ohjelmistokehityksen yhdistäminen  kansainvälisen tiedeyhteisön viimeisimpään tutkimustietoon on Abomicsin kansainvälisen kilpailukyvyn tärkeimpiä tekijöitä.

Abomics Oy:n tytäryhtiö Multirec Oy on perustettu vuonna 2000. Multirec on terveydenhuollon tietopalveluyritys, ja johtava lääkerekisterin toimittaja potilastietojärjestelmille Suomessa. Se on virallinen Kelan perusrekisterin jakelija ja liittää perusrekisteriin useita lääkkeen määräämistä helpottavia ja hoidon turvallisuutta ja tehokkuutta lisääviä tietokantoja. Pelkästään Suomessa lääkäreiltä säästyy miljoonia näppäinpainalluksia, kun Multirecin tietokannat nopeuttavat työnkulkua reseptiä kirjoittaessa.  Multirecin asiakastyytyväisyys on erinomainen ohjelmistotoimittajien ja terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa. Multirecillä on vahva asema Suomessa ja erinomainen yhteistyö potilastietojärjestelmäyritysten kanssa. Multirecin vuosikymmeniä kehitetyt tietokannat ja työkalut tuovat Abomics-konsernille kilpailuetua kansainvälisillä markkinoilla. Abomics ja Multirec olivat tehneet yhteistyötä jo vuosia ennen kuin Multirecistä tuli osa Abomics-konsernia vuonna 2022.

Abomics Oy on Euroopan johtavia farmakogenetiikan toimijoita. Fokus on perustamisesta asti ollut kansainvälisillä markkinoilla. Pelkästään Suomeen rajoittuvan kansallisen mallin sijasta, Abomics onkin alusta alkaen kehittänyt kansainvälisiä ratkaisuja, joilla voidaan palvella koko Eurooppaa. Abomics lanseerasi farmakogeneettisen tietokantansa suomalaislääkärien saataville yhdessä Duodecimin kanssa vuonna 2015 ja verinäytepohjaiset lausunnot laboratorioiden kanssa vuotta myöhemmin. Sen jälkeen toimintaa on laajennettu Euroopan talousalueelle. Abomics Oy on sertifioitu standardin ISO 13485:2016 vaatimusten mukaisesti.

Visio

Personoitu lääketiede lisää geenitiedon käytön tarvetta terveyden parantamiseksi. Abomics on farmakogenetiikassa johtava eurooppalainen yritys.

Missio

Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen tiedon avulla.

Arvot

Asiantuntemus

Abomicsin toiminta perustuu omien alojensa huippuosaajien asiantuntemukseen. Tarjoamamme ratkaisut on kehitetty yhdessä terveydenhuollon johtavien asiantuntijoiden kanssa, ja niitä kehitetään jatkuvasti uusimman tutkimustiedon mukaisiksi.

Luotettavuus

Olemme luotettava ja tunnettu terveysalan toimija, jonka avainhenkilöillä on takanaan vuosikymmenien kokemus toimialalta. Abomics toimii läpinäkyvästi ja avoimesti, ottaen täyden vastuun oman liiketoimintansa luotettavuudesta.

Kumppanuus

Toimimme kattavaa kumppaniverkostoamme hyödyntäen globaalisti kasvavilla markkinoilla.

Historia

Idea Abomicsin perustamiselle sai alkunsa, kun kaksi  tenniskaveria, Jari Forsström ja Klaus Elenius, keskustelivat tennishallin saunassa terveydenhoidon tulevaisuudesta. Molemmat olivat varmoja, että potilaan geeniperimä ja geenitestaus tulevat olemaan jatkossa yksilöidyn hoidon kulmakivi. Genomitiedon käytön hyödyistä lääketieteessä oli jo vahvaa tutkimusnäyttöä, mutta käytännön sovellukset olivat harvassa, eikä asia tulisi edistymään niin kauan kuin terveysalan ammattilaisilla ei ole käytettävissään päteviä työkaluja genomitiedon hyödyntämiseen. Niinpä he päättivät perustaa yrityksen tämän yleisesti tunnistetun ongelman ratkaisemiseksi vuonna 2013. Abomicsin perusajatuksena on tuoda vahvaan tieteelliseen näyttöön perustuva tieto ymmärrettävällä tavalla niin lääkärin kuin potilaan käyttöön.

Hallitus

Jari Forsström

Jari Forsström

Puheenjohtaja
Kari Antila

Kari Antila

Ari Hakkarainen

Ari Hakkarainen

Pirjo Sallinen

Pirjo Sallinen

Mika Teikari

Mika Teikari

Tiimi

abomics-sami2

Sami Miettinen

Toimitusjohtaja
Ari Ahola-Olli

Ari Ahola-Olli

Asiantuntijalääkäri, LT
Jari Forsström

Jari Forsström

Dos., LT, sis.el.
Juho Heliste

Juho Heliste

Asiantuntijalääkäri, LT
Klaus Elenius

Klaus Elenius

Asiantuntijalääkäri, Professori
Joni Mäkelä2

Joni Mäkelä

Asiakaspäällikkö
Matti Vehniäinen

Matti Vehniäinen

Järjestelmäasiantuntija
Sari Lähteinen

Sari Lähteinen

Vastaava farmaseutti
Saara Larmala

Saara Larmala

Myyntipäällikkö, Bioinformaatikko, FM
Mikko Inkinen

Mikko Inkinen

Ohjelmistot, FM. EMBA
jan-mikael-ihanus

Jan-Mikael Ihanus

Ohjelmistokehittäjä

Abomics on ISO 13485:2016 sertifioitu

Kiwa Inspecta Sertifiointi on myöntänyt Abomics Oy:lle sertifikaatin nro 13638-01.