Kirjautuminen

Lääkärisi näkee terveydenhuollossa tehdyn testin tulokset potilastietojärjestelmässä

Hoitava lääkärisi näkee julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa tehdyn farmakogeneettisen testin tulokset potilastietojärjestelmässä vastaavalla tavalla kuin muidenkin laboratoriotestien tulokset. Laboratoriotulokset voivat näkyä hoitaville lääkäreillesi myös muissa organisaatioissa, jos olet sallinut tietojen luovuttamisen Kanta-palveluiden välityksellä.

Voi myös itse katsoa laboratoriotuloksiasi Omakannan kautta, mikäli verinäytteen teettänyt organisaatio on liittynyt Kanta-palveluihin ja tallentanut laboratoriotuloksen Potilastiedon arkistoon. Omakannassa ei näytetä potilastietoja, jotka on kirjattu ennen kuin terveydenhuollon organisaatio on liittynyt Kanta-palveluihin.

Jos olet käynyt verinäytteessä

Jos olet käynyt verinäytteessä farmakogeneettistä testiä varten, sinulle on tehty automaattisesti Abomics GeneAccount -tunnus.

Kirjautumiseen tarvittava PIN-koodi:

  • Olet saanut PIN-koodisi Abomicsilta tekstiviestinä, jos laboratoriolähetteeseesi oli kirjattu matkapuhelinnumerosi.
  • Jos et ole vielä saanut PIN-koodia tai et löydä sitä, voit tilata sen sivun alareunan ’En pääse kirjautumaan’-napilla.

Huomaathan, että potilastietoihin on kirjattu eri PIN-koodi, joka on tarkoitettu hoitohenkilökunnan käyttöön. Se ei toimi potilaan kirjautumisessa.

Eräisiin suppeampiin tutkimuksiin ei kuulu Abomics Oy:n lausuntopalvelua, jolloin kirjautuminen ei ole mahdollista.

Jos olet ottanut näytteen posken limakalvolta

Jos olet tehnyt farmakogeneettisen testin käyttämällä Abomicsin kotinäytteenottopakkausta, olet luonut Abomics GeneAccount -tunnuksesi rekisteröidessäsi näytteenottoputkilosi verkkopalvelussamme. Pääset kirjautumaan tuloksiisi itse määrittelemilläsi sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Jos raportissasi on QR-koodi

Jos olet saanut farmakogeneettisen raportin, jossa on QR-koodi, voit kirjautua tunnuskoodilla ja PIN-koodilla, jotka löytyvät raportistasi. Voit myös skannata raportissa olevan QR-koodin, joka vie automaattisesti kirjautumissivulle ja täyttää tunnuskoodin valmiiksi, jolloin tarvitset vain PIN-koodin.